از چه گیاهانی در عطرسازی استفاده می‌شود؟

گیاهان در صنعت عطرسازی

عطر و ادکلن‌هایی که روزانه از آن‌ها استفاده می‌کنیم همه ترکیباتی دارند. هر کدام از رایحه‌هایی استفاده می‌کنند که برایمان تا این حد خوشبو و خوشایند به نظر می‌رسد. تا به حال به گیاهان در صنعت عطرسازی فکر کرده‌اید؟ آیا اطلاعاتی در این زمینه دارید و می‌دانید که دقیقا چه گیاهانی می‌توانند در ترکیب با هم به یک ادکلن معروف و خوشبو تبدیل شوند؟ مسلما گیاهان معطر خود تاثیر بسزایی بر ادکلن‌ها می‌گذارند و آن‌ها را به یک برند جهانی تبدیل می‌کنند. در مقاله امروز می‌خواهیم درباره این گیاهان صحبت کرده و آن‌ها را به شما معرفی کنیم. بد نیست شما هم بدانید که چه ترکیباتی به شما عطری خوشبو و عالی هدیه می‌دهد.

گیاهان در صنعت عطرسازی

گیاهان معطر زیادی در صنعت عطرسازی وجود دارند که معمولا با کمک متخصصین و افراد ماهر در حوزه عطرسازی، ترکیب شده و به یک بوی خوشایند می‌رسند. شمار این گیاهان زیاد است ولی ما در اینجا سعی می‌کنیم بهترین و پرکاربردترین آن‌ها را خدمت شما معرفی کنیم.

نارنج یا پرتقال: برخی عطرها کاملا بوی مرکبات می‌دهند و این مشخص است که از اسانس چنین گیاهانی در آن‌ها به کار رفته. نارنج و پرتقال بهترین مرکباتی هستند که بوی آن‌ها تند است و معمولا برای فصول سرد سال جوابگو هستند.

گیاهان در صنعت عطرسازی
نارنج و پرتقال در عطرسازی

بلسان: این گیاه از ساقه درخت یا بوته‌ای گیاهی بدست می‌آید که بوی آن مشابه عطر وانیل است. همه ما تقریبا عاشق عطر وانیل هستیم و به همین علت آن را در بستنی، کیک و دسرهای خود نیز به کار می‌بریم. چنین ترکیبی در عطر واقعا بوی خوبی بدست می‌دهد.

belsan- گیاهان معطر
استفاده از گیاه معطر بلسان در عطرسازی

یاسمن: از گل یاسمن به وفور در صنعت عطرسازی استفاده می‌شود. در واقع بیش از ۷۰ درصد عطر امروزه از این گل استفاده می‌کنند که مخصوصا در عطرهای اروپایی به وفور یافت می‌شود. ادکلن‌هایی که از این گل در ترکیبات خود استفاده می‌کنند، گرانقیمت‌ترین عطرها هستند.

jasmine- گیاهان معطر عطرسازی
یاسمن برای ساخت عطر

گل سرخ: گل سرخ از جمله گیاهان در صنعت عطرسازی است که معروف بوده و به وفور در صنعت عطرسازی از آن استفاده می‌شود. در واقع دارای یک تاریخچه مشخصی بوده و هر شخصی از عطر آن احساس رضایت و مسرت می‌کند.

rose- گل های عطری
ساخت ادکلن با گل سرخ

ترنج: این گیاه نیز معمولا در عطرهای زنانه کاربرد داشته و بویی ملایم و دلپذیر دارد که برخی بانوان به شدت جذب آن شده و دوست دارند.

toranj- گیاهان در صنعت عطرسازی
استفاده از ترنج برای عطرسازی

لیمو: لیمو نیز یکی دیگر از مرکباتی است که در صنعت عطرسازی معروف است و از آن استفاده می‌شود. این میوه نیز از گیاهان معطر است که بویی دلپسند داشته و در عطرسازی به وفور استفاده می‌شود.

lemon- استفاده از لیمو برای عطر
لیمو در عطرسازی

اسطوخودوس:این گیاه نیز معطر بوده و در صنعت عطرسازی مخصوصا در انگلستان و فرانسه به وفور استفاده می‌شود. این نوع گیاه را در کشورهای خارجی معمولا بیشتر برای همین صنعت کشت می‌کنند و استفاده می‌نمایند.

اسطوخودوس برای ساخت عطر
اسطوخودوس برای ساخت عطر

گل مریم:همه ما با عطر دلپذیر گل مریم آشناییم. بعید نیست که از این گل در صنعت عطرسازی نیز استفاده شود. عطری که گل مریم دارد روحیه عالی به افراد می‌بخشد و معمولا بانوان علاقه شدیدی به استفاده از عطری با این رایحه دارند.

maryam- گل مریم از گیاهان معطر
گل مریم یکی از گیاهان معطر در عطرسازی

گل بنفشه: اگر گل بنفشه اصل در عطری به کار رود دارای رایحه‌ای عالی و قیمتی بالاست. اما معمولا از نوع مصنوعی آن در صنعت عطرسازی استفاده می‌شود.

banafshe- گیاهان معطر
بنفشه در صنعت عطرسازی

وانیل: همان طور که گفتیم وانیل عطر دلپذیری دارد که حتی در صنعت عطرسازی نیز به عنوان یکی از گیاهان معطر از آن استفاده می‌شود.

vanil- استفاده از گیاه معطر وانیل
وانیل در عطرسازی

گیاه پچولی(نعناع هندی):پچولی(نعناع هندی) از کلمه هندی «پچلی» به معنای «عطر و بوی» می آید. برای اولین بار در دهه ۱۸۸۰ برای خوشبو کردن شال ها و پارچه های هندی از این روغن استفاده شد. گونه های مختلفی از پچولی وجود دارد که هر کدام در مناطق خاصی از آسیا، از جمله هند، اندونزی، چین و مالزی رشد می کنند. گونه کابلین از این گیاه معمولا به عنوان یک گونه برتر شناخته می شود. پچولی به دلیل بوی نافذ و قوی و معطرش قرن ها به عنوان خوشبوکننده و عطر استفاده می شد. در سال های اخیر به عنوان دافع حشرات و داروهای مشابه نیز به کار برده می شود. استخراج روغن پچولی از برگ ها به وسیله تقطیر با بخار آب انجام می شود. که در اثر بخار آب سلول های ترشحی دیواره از هم گسیخته شده و روغن آزاد می گردد. رنگ این روغن زرد تا قهوه ای تیره می باشد. برگ های این گیاه ممکن است چندبار در سال برداشت شوند و پس از خشک شدن برای عصاره گیری آماده گردند. تعدادی از منابع بیان می کنند که بالاترین کیفیت روغن و اسانس وقتی حاصل می شود که برگ های برداشت شده و تازه به سرعت برای عصاره گیری وارد دستگاه تقطیر شوند. پچولی در صنعت عطرسازی مدرن بسیار کاربرد دارد. همچنین از آن در تولید دستمال های معطر، شوینده ها و خوشبوکننده های هوا نیز استفاده می شود. دو ترکیب مهم اسانس این گیاه شامل پچولول و نورپچولنول می باشد.

گیاهان در صنعت عطرسازی
گیاه پچولی(نعناع هندی)

زنبق: گل زنبق زرد روغنی دارد که به رنگ زرد رنگ است. فرآیند گرفتن این روغن زمان زیادی می‌برد اما عطری که از آن بدست می‌آید به شدت خوشبوست. البته که قیمت آن نیز گران است.

zanbagh- استفاده از گیاه
زنبق در عطرسازی

بهار نارنج: تقریبا همه ما با عطر بهارنارنج مخصوصا در فصل بهار آشناییم. فکر نکنم کسی باشد که از این عطر بدش بیاید! حال تصور کنید این عطر در ادکلن شما یافت شود. برخی عطرها را با همین رایحه درست می‌کنند که واقعا طرفداران مخصوص به خود را داشته و برایشان خوشایند است.

baharnarenj- بهارنارنج
بهارنارنج برای عطر و ادکلن

باریجه: این گیاه از خانواده رازیانه است و بویی تند دارد. آن را جزء یکی از گیاهان در صنعت عطرسازی می‌شناسند و با توجه به اینکه در ایران نیز می‌روید در صنعت عطرسازی استفاده می‌کنند.

barij- گیاه معطر عطری
باریج برای ساخت عطر

صمغ لادن:از ریشه و پیاز گل لادن به وجود می‌آید که مرکز رویش آن خاورمیانه است. بویی شبیه به عنبر داشته و با سایر رایحه‌های دیگر ترکیب می‌شود تا در صنعت عطرسازی به کار رود.

ladan- صمغ لادن
صمغ لادن برای ساخت ادکلن

پلومریا:این گیاه دارای یک عطر و رایحه قوی است که تقریبا می‌توان در میان سایر گل‌ها آن را به عنوان یک معطر کننده قوی نامید. محل رویش آن در مکزیک و آمریکای مرکزی است که از آن در صنعت عطرسازی استفاده می‌کنند و چه عطر خوشبو و عالی بدست می‌آورند. از بهترین گیاهان در صنعت عطرسازی است که اگر به دنبال آن باشید، احتمالا عطری با قیمت بالا به شما داده می‌شود.

plomeria- معطرکننده قوی
پلومریا یک معطرکننده قوی

قهوه:قهوه نیز گیاهیست که کاملا تلخ بوده و معمولا در عطرهای مردانه از آن استفاده می‌شود. بسیاری از مردان به ترکیباتی که با قهوه صورت گرفته علاقه‌مندند.

cafee- عطر قهوه
بوی خوش با اسانس قهوه

ترکیبات تشکیل دهنده عطر چیست؟

تمامی اسانس‌های گیاهی که در بالا گفتیم بخشی از عطر را تشکیل می‌دهند. حالا می‌خواهیم ببینیم ترکیبات کامل برای ساخت یک عطر چیست؟

  • اسانس: که همان قسمت اصلیست که امروز گیاهان معطر برای آن معرفی کردیم. در واقع بخش اساسی یک عطر را تشکیل می‌دهد.
  • ماده حامل: از این ماده برای رقیق کردن عطر و ادکلن استفاده می‌شود.
  • ماده افزودنی: این بخش معمولا برای پایداری، ماندگاری و این مسائل به عطر اضافه می‌شود که به آن مواد افزودنی عطر می‌گویند.

بسیاری از عطرهای مشهور از ترکیب چند گیاه معطر استفاده کرده و یک ادکلن خاص و ویژه به شما می‌دهند. برای این منظور بد نیست کمی با رایحه‌ها در ساخت عطرها آشنا شوید و بدانید که ادکلن موردنظر شما از چه ترکیباتی بهره مند شده است. البته ناگفته نماند که اسانس تقلبی در ادکلن‌ها به وفور یافت می‌شود و اگر دوست دارید حتما از رایحه اصلی استفاده کنید، پیشنهاد می‌شود از اصل بودن عطر خود کمال اطمینان را حاصل کنید.

2 دیدگاه برای “از چه گیاهانی در عطرسازی استفاده می‌شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Instagram