ایو هنری دونات ماتیو سنت لوران متولد و بزرگ شدهی فرانسوی که در سن جوانی ( 17 سالگی ) کار حرفهایی مد را آغاز کرد. ایو هنری کار هنری خود را زمانی شروع کرد که دستیار کریستین دیور بود. وی در سن 21 سالگی، زمانی که دیور فوت کرد، به عنوان رئیس خانهی دیور برگزیده شد. در سال 1960 با شروع جنگ استقلال الجزایر، هنری به ارتش اعزام شد و به دلیل از دست دادن موقعیت شغلیاش دچار افسردگی گردید و در نتیجه در بیمارستان بستری شد. لوران با بازگشت از بیمارستان در سالهای 1960 _ 1970 به اوج شکوفایی خود رسید و شرکت مد خود را افتتاح کرد و به تاثیر گذارترین طراحان مد در آن دوره تبدیل شد.

لوران طراحی لباسهای زنانه را برگزید و در این کار به شهرت زیادی رسیده بود. لباسهای زنانهی بسیار ظریف که توسط لوران طراحی میشد. لوران کت و دامن زنانه طراحی و تولید میکرد، بطوری که اولین تاکسیدوی زنانه ( کت و شلوار رسمی ) را به او نسبت دادهاند. لوران اولین نفری بود که محصولات خود را از حالت طرح و دوخت سفارشی به محصولات حاضری ( آماده برای پوشیدن ) ارتقا داد. لباسهای آمادهی لوران در فروشگاههایی به نام ریو گاچ (Rive Gauche ) فروخته میشد که بعدها عطرهایی که توسط لوران طراحی و تولید میشدند به این نام شناخته میشدند.
هنری تا اواخر دههی 1980 به فعالیتهای خود ادامه داد. وی بعد از بازنشسته کردن خود از طراحانی همچون آلبرا الباز، تام فورد و استفانو پیلاتی خواست که برای برندش طرحهایی تولید کنند. هنری در سال 2008 از دنیا رفت. اولین رایحهی خانهی Y ( ایو سن لوران – Yves Saint Laurent ) برای زنان در سال 1964 به بازار عرضه شد. همچنین عطرهایی مانند ( Opium 1977 ) – ( Rive Gauche 1970 ) – عطر مردانهی ( Kourous 1981 ) – و ( Pariss 1983 ) از عطرهای کلاسیک مدرن این برند به حساب میآیند و جزو پرفروشها میباشند.
در کارنامهی ایو سن لوران Yves Saint Laurent چیزی حدود به 222 عطر پایه به ثبت رسیده است که اولین آن در سال 1964 تولید و جدید ترینش در سال 2020 رونمایی شده است. از طراحان این کمپانی باید به آلبرتو موریلاس، ژاک کاوالیه، الیور کرسپ، پیر وارنیه، دومنیک روپیون، آن فلیپو، هونورین بلانک، کارلوس بنایم، اولیویه پولژ، لاک دانگ، پیتر بوم، صوفی لابه، صوفی گروجیسمن، جولیت کاراگیوزوگلاو، مری سالمگنه، ناتالی لارسن، اولیویه پسکاکس، میشل ژیرا، آمندین مری، لورن برویر، آنیک مناردو، دورا بگریچه آرناو، هری فریمونت، الیاس ارمنیدس، حمید مراتی کاشانی، متیلد بیجیوئی، کالیس بکر، فابریس پلگرین، جولی مس، سسیل متون و کوئنتین بیش اشاره کرد.