مقالات

استراتژی قیمت‌گذاری عطر مردانه

نیویورک تایمز New York Times در سال ۲۰۰۹ مقاله‌ای را منتشر کرد که در آن میزان فروش سالانه‌ی صنعت عطر سازی در دنیا را بین ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار ارزیابی کرد.

نیویورک تایمز New York Times در سال ۲۰۰۹ مقاله‌ای را منتشر کرد که در آن میزان فروش سالانه‌ی صنعت عطر سازی در دنیا را بین ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار ارزیابی کرد. این مقاله همچنین بیان کرد که ۸۳ درصد از خانم‌ها به صورت عادی از عطر استفاده کرده و ۳۶ درصد از آن‌ها نیز کاملاً به صورت روزانه عطر را مورد استفاده قرار می‌دهند. این آمار برای مردان نیز جندان متفاوت نبوده و قدرت این کسب و کار و تاثیرگذاری آن را نشان می‌دهد. چنین کسب و کار بزرگ، قدیمی، با اصالت و لوکس قاعدتاً استراتژی‌های بازاریابی و قیمت‌گذاری خاص و پیچیده‌ای دارد.

یکی از مهم‌ترین موارد در رابطه با صنعت عطر آن است که بدانیم اغلب مواد اولیه‌ی مورد نیاز برای درست کردن عطر در حقیقت چندان گران نیست. اکثر این مواد به صورت ارزان و غالباً در محیط آزمایشگاهی تولید شده و نیاز به صرف هزینه‌ی بسیار برای به دست آوردن آن‌ها نیست. روزنامه‌ی Daily Mail بریتانیا نیز در مقاله‌ای به این موضوع اشاره می‌کند. مسئله‌ی اساسی در رابطه با صنعت عطر، شیوه‌ی بسیار پیچیده و خاصی است که برای به دست آوردن روش تولید یک بوی خاص و دوست‌داشتنی مورد نیاز است. این هنر در طول سال‌ها به صورت خاص از نسلی به نسل بعد منتقل شده و طی این سال‌های طولانی پرورش و توسعه داده شده است.

موضوع بسیار پر اهمیت دیگر در قیمت‌گذاری عطر، نام برند است. برندها شاید بزرگترین نقش و اهمیت خود را در صنعت مد و عطر پیدا می‌کنند. برای ساختن برندهایی باشکوه که استفاده از محصولات آن جذابیتی خاص و حسی خوب به افراد دهد، قاعدتاً صرف هزاران دلار مورد نیاز است. استفاده از افراد مشهور و دیگر شیوه‌های تبلیغاتی از مواردی است که نیاز به هزینه‌ی بسیار بالایی برای برندهای تولیدکننده‌ی عطر دارد. برندهای عطر سازی اغلب باید تلاش کنند که به تولیدات خود یک تصویر بصری دهند. این چیزی است که در کتاب Aroma: The Cultural History of Smell نیز به آن اشاره شده است. برای تولید تصویر بصری فوق‌العاده و جذاب از یک عطر و جاانداختن آن نیاز به صرف هزینه‌ی بالای تبلیغات و دیگر موارد است. ارزش عطر، در حقیقت ترکیبی از هنر به کار رفته در طراحی بوی آن و همچنین نام برند است. برند ادکلن چیزی نیست که در قیمت آن تأثیر گذار نباشد. در صنعت مد و عطر افراد در حقیقت پول بسیاری را تنها برای خود برند پرداخت می‌کنند و برندها نیز برای رسیدن به چنین جایگاهی هزینه‌های زیادی را متقبل می‌شوند.

در این مقاله قصد داریم به صورت کلی تمام موضوعات تأثیرگذار در ارزش عطر و استراتژی قیمت‌گذاری آن را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

 

  • مواد اولیه و تأثیر آن بر ارزش عطر

  • برند ادکلن و تأثیر آن بر ارزش عطر

  • بسته‌بندی عطر و تأثیر آن بر ارزش عطر

 

 مواد اولیه و تأثیر آن بر ارزش عطر

اگر چه پیش‌تر اشاره شد که مواد اولیه‌ی مورد نیاز برای تولید عطر اغلب چندان گران قیمت نبوده و در محیط آزمایشگاهی می‌توانند تولید شوند. اما این موضوع همیشه مصداق ندارد. برای تولید بعضی از عطرها نیاز به مواد اولیه‌ی بسیار خاصی است که به دست آوردن آن‌ها روندی بسیار گران‌قیمت و زمان‌بر را می‌طلبد. بعضی از عطرها دارای گلبرگ‌ها و یا ریشه‌های گیاه نادری هستند که به دست آوردن آن‌ها چندان ارزان نیست. برخی نیز دارای ترکیباتی هستند که تولید آن‌ها بسیار سخت و گران است.

از جمله مثال‌هایی از عطرها که در آن نه تنها برند ادکلن بلکه مواد اولیه نیز تأثیر بسیار زیادی در بالا بودن قیمت داشته است Jean Patou Joy Perfume می‌تواند مورد اشاره قرار گیرد. این عطر در سال ۱۹۳۰ به عنوان گران‌قیمت‌ترین عطر دنیا شناخته شد. دلیل این موضوع آن است که برای تولید یک بطری آن به ۱۰۶۰۰ گل یاسمن و ۳۳۶ گل رز نیاز است. بنابراین واضح است که ارزش عطر Jean Patou Joy Perfume این چنین بالا باشد.

گران‌ترین ترکیب‌های عطر شامل مواردی است که گل یاسمن را در فرمول خود دارند. دلیل این موضوع آن است که برای مقدار کمی روغن مورد استفاده در عطر سازی نیاز به مقدار بسیار بالایی از گل یاسمن است. رز بلغاری، عود، عنبر و چندین مورد دیگر نیز سبب بالاتر رفتن ارزش عطر می‌شوند. عنبر که در فارسی به آن شاه‌بوی هم می‌گوییم، ماده‌ای است که در دستگاه گوارش نهنگ عنبر ساخته شده و از آن دفع می‌شود. این ماده‌ی مومی معمولاً روی آب دریا و یا کنار ساحل قابل یافت شدن است.

 

برند ادکلن و تأثیر آن بر ارزش عطر

همانگونه که پیش‌تر نیز گفته شد، یکی از تاثیرگذارترین موضوعات در صنعت مد و عطر برندسازی است. بعضی از شرکت‌ها میلیون‌ها دلار را در امر برند‌سازی و بازاریابی مصرف می‌کنند. به عنوان مثال صرف هزینه روی افراد مشهور و کمپین‌های پرخرج همگی می‌توانند بخشی از هزینه‌های این برند‌ها باشند. از این رو برند ادکلن برای پرداخت تمامی این هزینه‌ها در پایان البته قیمت محصول نهایی خود را نیز افزایش می‌دهد. همچنین این برندسازی باشکوه به خود عطر نیز جدای از بو، ارزش خاصی می‌دهد که خریداران علاقه‌مند به آن هستند. بنابراین نمی‌توان ارزش برند ادکلن و تأثیر آن را روی ارزش عطر نادیده گرفت.

 

بسته‌بندی عطر و تأثیر آن بر ارزش عطر

بعضی از اوقات بطری عطر هزینه‌ی بسیار زیادی را برای تولید نیاز دارد. به عنوان مثال یکی از عطرهای بسیار گران‌قیمت موجود در بازار دارای بطری است که از کریستال باکارات تولید شده است. کریستال باکارات تولید فرانسه یکی از لوکس‌ترین و گران‌قیمت‌ترین کریستال‌های موجود در دنیا است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *