معرفی انواع رایحه‌های عطر و ادکلن

عطرها و ادکلن ها در دسته بندی های مختلفی وجود دارند.

عطر چیست؟

عطر ماده‌ای خوشبو است که برای خوشبوسازی بدن یا محیط به کار می‌رود. عطرها از مواد طبیعی یا از ترکیب اسانس‌ها، تثبیت‌کننده‌ها، حلال‌ها و ترکیبات معطر تشکیل می‌شوند. انواع رایحه‌های عطر و ادکلن در ادکلن های مردانه و زنانه متفاوت است برای درک بهتر این موضوع میتوانید مقاله گران ترین ادکلن های مردانه را در سایت مه استایل مشاهده کنید.

نتایج متن‌ها و حفاری‌های باستان‌شناسی نشان می‌دهد که عطرها در بعضی از تمدن‌های اولیه‌ی انسانی وجود داشته‌اند. عطرسازی مدرن از اواخر قرن نوزدهم میلادی همزمان با تولید مصنوعی مواد معطری همچون وانیلین و کومارین شروع شد.مواد اولیه‌ی معطر تشکیل‌دهنده‌ی عطر از طریق استخراج از منابع گیاهی، حیوانی یا روش‌های تولید مصنوعی مواد شیمیایی تهیه می‌گردد.

تاریخچه عطر و ادکلن

عطر و ادکلن معمولاً برای به وجود آوردن بوی خوب ایجاد شده‌اند. عطر و ادکلن با ترکیبی از روغن و ترکیبات معطر تولید می‌شوند. معمولاً در دوره‌های مختلف رایحه‌های مورد استقبال متفاوت بوده است.

عطر به عنوان ترکیبی از روغن‌های مختلف، عناصر معطر و سایر مواد تشکیل‌دهنده‌ای که بوی دل‌پذیری را ارائه می‌دهد توصیف شده است. در حالی که فرمول‌های مختلف ادکلن‌ها کاملاً محفوظ هستند، اما کارشناسان در این زمینه به طور کلی به درستی می‌توانند حدس بزنند که مخلوط به کار برده شده در عطر چیست؟

انواع مختلفی از مواد تشکیل‌دهنده در تولید ادکلن به کار می‌روند. مواد تشکیل‌دهنده‌ی موجود در مخلوط به چند دسته‌ی مختلف شامل گل، چوب، چرم، مرکبات و اسانس میوه تقسیم می‌شوند. در طول صد سال گذشته، تعداد عطرهایی که در بازار موجود است، به شدت افزایش یافته است.

نمونه‌هایی از عطر در مصر باستان، امپراطوری روم، بین‌النهرین و امپراتوری ایران کشف شده است. روش‌های تولید عطر و ادکلن نیز در طول زمان تغییر کرده است. در طول قرن‌های گذشته، پیشرفت در عطر و ترکیبات معطر در زمان تغییر کرده است.

با گذشت زمان، منبع روغن‌های موجود در عطر و ادکلن از منابع طبیعی مانند گیاهان و درختان به منابع مصنوعی تغییر یافته است. تولیدکنندگان عطر از پوست، چوب، ریشه، برگ، دانه و دیگر منابع طبیعی روغنی استفاده می‌کرده‌اند. در حالیکه امروزه شروع به استفاده از عناصر مصنوعی برای تولید ادکلن شده است. استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی در تولید آن‌ها سبب می‌شود منابع طبیعی تولید عطر حفظ شوند.

در حالی که رایحه‌ی عطر و ادکلن می‌تواند برای بسیاری از مردم بسیار دل‌پذیر باشد، می‌تواند برای برخی از افراد مشکلاتی ایجاد کند. آلرژی، حساسیت پوستی و واکنش‌های تنفسی نسبت به عطر و ادکلن می‌تواند بسیاری از افراد را تهدید کند. با این حال، افرادی که نسبت به استفاده از رایحه‌ی عطرها یا استشمام آن‌ها دچار مشکل می‌شوند، درصد کمی از جمعیت را تشکیل می‌دهند.

به علت نگرانی‌های موجود در خصوص مواد مورد استفاده در عطر و ادکلن، این صنعت به شدت کنترل می‌شود. تولیدکنندگان مواد شیمیایی و عطرها باید مواد موجود در فرمول‌های خود را ارائه دهند تا اطمینان حاصل شود که آن‌ها از دستورالعمل‌های FDA پیروی می‌کنند.

هنر عطرسازی در زمان باستان از میان رودان و مصر شروع شده و در ایران و روم باستان توسعه پیدا کرده است. اولین شیمی‌دان ثبت شده در دنیا زنی بنام تاپوتی می‌باشد که یک عطرساز بوده که طبق لوحه‌های خط میخی در هزاره‌ی دوم قبل از میلاد در میان رودان می‌زیسته و با ترکیب گل‌ها و روغن‌ها با دیگر مواد معطر عطر مورد نظر خود را تولید می‌کرده است.

دانشمند ایرانی ابن سینا فرایند عصاره‌گیری از گل‌ها با استفاده از روش تقطیر را معرفی کرد. اولین تجربه‌ی او در خصوص گل رز بود. از این میان گلاب بلافاصله میان مردم محبوب شد. مواد اولیه و تکنولوژی تقطیر در کشورهای شرقی به‌ طور قابل‌توجهی صنعت عطرسازی و پیشرفت‌های علمی و بخصوص شیمی را در غرب تحت تأثیر قرار داده‌اند.

رایحه ها به دسته هایی مانند چوبی، چربی، رژیمی، شرقی و ....تقسیم می شوند.
دسته بندی انواع رایحه

غلظت عطر و ادکلن

محصولاتی که به عنوان انواع عطر شناخته می‌شوند تنها در میزان غلظت عصاره‌های روغنی معطر در حلال آن، که می‌تواند شامل اتانول یا ترکیبی از آب و اتانول باشد، متفاوت هستند. شدت و ماندگاری عطر بر اساس غلظت عطر و ادکلن، شدت و طول عمر ترکیبات معطر مورد استفاده در آن می‌باشد؛ هر قدر درصد ترکیبات معطر افزایش می‌یابد، شدت و ماندگاری آن نیز زیادتر می‌شود.

غلظت عطر و ادکلن
رایحه چوبی

استفاده از انواع رایحه‌های عطر و ادکلن

بهتر است عطرهای خالص بر روی نقاطی از بدن که نبض دارند، استفاده ‌شوند. نقاطی مانند پشت گوش‌، پشت گردن، سمت داخلی مچ، آرنج و زانوها از جاهایی هستند که گرمای این نقاط عطر را گرم کرده و رایحه‌ی آن را بطور مداوم پخش می‌کند. در صنعت جدید عطر، استفاده از عطرهایی با غلظت‌های متفاوت با توجه به زمان استفاده از آن‌ها در طول روز رایج است؛ محصولاتی با شدت پخش بوی ملایم مانند روغن حمام، شامپو بدن و لوسیون بدن برای صبح؛ ادوتولت برای بعدازظهر و عطرهایی که به نبض‌ها پاشیده می‌شوند برای غروب پیشنهاد می‌گردند. ادکلن‌ها به سرعت از سطح پوست متصاعد شده و تا دو ساعت رایحه آن پخش می‌شود.

مصرف داروها می‌تواند خصوصیات عطر را تحت تأثیر قرار دهد. خشکی نسبی پوست نیز در این خصوص تأثیر دارد. عطرها بر روی پوست‌های چرب مدت بیشتری نسبت به پوست‌های خشک ماندگاری و رایحه دارند

رایحه درمانی

رایحه‌درمانی، استفاده‌ی درمانی از گیاهانی است که بر اساس اسانس‌ها پایه‌گذاری شده و با استفاده از روش‌هایی مانند ماساژ. البته این موضوع گاهی به غلظت عطر و ادکلن هم بستگی دارد.

با گذشت زمان، منبع روغن‌های موجود در عطر و ادکلن از منابع طبیعی مانند گیاهان و درختان به منابع مصنوعی تغییر یافته است. تولید کنندگان عطر از پوست، چوب، ریشه، برگ، دانه و دیگر منابع طبیعی روغنی استفاده می‌کرده اند. در حالیکه امروزه شروع به استفاده از عناصر مصنوعی برای تولید عطر و ادکلن شده است. استفاده از مواد شیمیایی مصنوعی در تولید عطر سبب می‌شود منابع طبیعی تولید عطر حفظ شوند.

انواع رایحه‌های عطر و ادکلن

آگاهی داشتن از انواع رایحه‌ها کمک می‌کند تا بتوان رایحه‌ی مورد نظر را به درستی انتخاب کرد و عطر دلخواه را سریع‌تر و دقیق‌تر پیدا کرد.

معمولاً دسته‌بندی‌هایی که به صورت عمومی ارائه می‌شوند شامل؛ عطر گرم، ادکلن گرم، عطر خنک، ادکلن خنک، عطر تند، ادکلن ملایم، عطر شیرین، ادکلن شیرین و تلخ می‌باشند.

دسته‌بندی‌های اصلی رایحه‌ی عطرها شامل موارد زیر هستند:

  • آروماتیک (Aromatic)
  • چایپره (Chypre)
  • مرکبات (Citrus)
  • میوه ای (Fruity)
  • گل دار (Floral)
  • چرمی (Leather)
  • شرقی (Oriental)
  • چوبی (Woody)

دسته‌بندی رایحه‌ی آروماتیک

آروماتیک به معنای معطر یا گیاه خوشبو می‌باشد و علاوه بر توصیف رایحه، گروه بویایی را در عطرها به خود اختصاص داده است. رایحه‌های آروماتیک اغلب از ترکیب مریم گلی، رزماری، زیره سبز، اسطوخودوس و دیگر گیاهانی که بوی تند علف گونه دارند، ساخته می‌شوند. رایحه‌های آروماتیک اغلب با رایحه‌ی مرکبات و رایحه‌های تند ترکیب می‌شوند. ترکیبات آروماتیک بیش‌تر برای عطرهای مردانه به کار می‌روند

انواع رایحه‌های عطر و ادکلن
رایحه آروماتیک

دسته‌بندی رایحه‌ی شرقی

این گروه در اروپا و آمریکا طرفداران بسیاری دارد، دلیل آن هم به کار بردن ترکیب ادویه‌ها در عطرهاست که تا حدودی باعث می‌شود این گروه از عطرها در آن منطقه طرفداران بیشتری داشته باشند.

عطرهای این دسته گرم و بسیار مردانه و قوی هستند و غالباً از مواد پرقوتی مثل مشک، وانیل، صمغ و چوب‌های نامتعارف تشکیل شده‌اند. این مواد با گل‌ها و ادویه‌های نامتعارف ترکیب می‌شوند و بر همین اساس به چندین زیر گروه با سبک بوهای مختلف تقسیم می‌شوند.

دسته‌بندی رایحه‌ی چرم

گروه بویایی چرم از منابع طبیعی و حیوانی و گاهاً به شیوه‌ی صنعتی بدست می‌آید؛ هرچند به صورت رسمی هیچ زیر گروهی برای این گروه بویایی تعریف نشده ولی به دلیل بدست آوردن ترکیبی خوشایند آن را با دیگر نت‌ها مانند نت گل یا میوه‌های مختلف؛ مشک و دیگر منابع حیوانی و گیاهی و چوب‌های مختلف ترکیب می‌کنند تا به یک رایحه‌ی غنی و هیجان‌انگیز برسند. عطرهای این گروه به دلیل تلخی و رایحه‌ی خاصی که دارند، اغلب مردانه هستند.

دسته‌بندی بویی چوبی

این روزها سرمایه‌گذاری‌های اغلب کمپانی‌های عطرسازی برای تولید عطر مردانه، به میزان زیادی روی گروه رایحه‌های چوبی متمرکز شده است. عطرهایی که در تولید آن‌ها و به ویژه در نت میانی از اسانس انواع چوب‌ها استفاده شده و بویی از چوب درختان می‌دهند و دلیل این کار جاذبه‌ی بسیاری بود که این گروه بویایی برای خانم‌ها داشت !عطرهایی که در این دسته قرار می‌گیرند به هنگام استشمام بوی چوب‌های معطر از آن‌ها متصاعد می‌شود.غلظت عطر و ادکلن در این عطر کمی زیاد است.

دسته‌بندی بویی گلدار

همانطور که از نام این گروه مشخص است؛ گل‌های مختلف پایه و اساس تشکیل‌دهنده‌ی عطرهای این گروه هستند. رایحه‌ی گل‌ها به خاطر حس ملایم و طبیعی خود، طرفداران زیادی بین خانم‌ها دارند و تقریباً همه‌ی عطرهای این گروه زنانه و یا مردانه/زنانه هستند. گل بنفشه، گل زنبق و گل رز در عطرهای مردانه کاربرد زیادی دارند، ولی نت سایر گل‌ها در عطرهای زنانه استفاده می‌شوند و به ندرت در عطرهای مردانه دیده می‌شوند

دسته‌بندی بویی چایپر یا چیپره

چایپر در زبان فرانسوی به معنی قبرس است. قبرس کشوری جزیره‌ای در شرق دریای مدیترانه است و آب و هوای شرجی و به اصطلاح مدیترانه‌ای دارد؛ به همین دلیل می‌توان آن را گروه بویایی قبرسی یا مدیترانه‌ای ترجمه کرد. این گروه بعد از تولید عطر کوتی چایپر در سال ۱۹۱۷ به این نام معروف شد. رایحه‌ی این عطرهای تند بر مبنای ترکیباتی از خزه‌ی بلوط، نعناع هندی و برگاموت است.ا

به زبان ساده این نوع عطرها، اغلب رایحه‌ای تلخ، پودری، تند، نسبتاً غلظت عطر و ادکلن در این مورد زیاد است، گرم و اشرافی دارند. برای خانم‌هایی که به رایحه‌های خنک و ملایم علاقه دارند توصیه نمی‌شود.

یکی از راه‌های خرید عطر و ادکلن، خرید از شرکت‌های فروش اینترنتی عطر و ادکلن می‌باشد. هنگامی که شما با رایحه‌ها آشنا باشید، می‌توانید به آسانی عطر و ادکلن مورد نیاز خود را از طریق فروش اینترنتی عطر و ادکلن از فروشگاه اینترنتی عطر سفارش دهید.

دسته‌بندی بویی مرکبات

عطرهای این گروه اغلب بسیار مورد توجه جوان‌ها و نوجوان‌ها هستند . ترکیبات این عطرها متشکل از رایحه لیمو ، پرتقال ،برگاموت ، گریپ فروت و نارنگی است که در عطرهای مردانه با رایحه‌های آروماتیک و تند ترکیب می‌شوند و در عطر‌های زنانه با رایحه گل‌ها .از عناصر دیگری هم مثل شکوفه‌های پرتقال ، دانه‌ها یا روغن بهار نارنج نیز در این ترکیبات استفاده میشود . به همین دلیل یکی از ویژگی‌های این عطرها با طراوت بودن و خنک بودن آنهاست.

یکی از راههای خرید عطر و ادکلن ، خرید از شرکت های فروش اینترنتی عطر و ادکلن می باشد. هنگامی که شما با رایحه‌ها آشنا باشید، می‌توانید به آسانی عطر و ادکلن مورد نیاز خود را از طریق فروش اینترنتی عطر و ادکلن از فروشگاه اینترنتی عطر سفارش دهید.

به این ترتیب با یک آشنایی نسبی با گروهها و دسته بندی‌های بویایی عطرهاست که شما میتوانید در یک سایت خارجی و یا ایرانی بر مبنای مشخص کردن نوع دسته بندی عطرها و انواع رایحه‌های عطر و ادکلن به راحتی عطر دلخواهتان رو انتخاب و خرید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Instagram