رایحه درمانی یا عطر درمانی یکی دیگر از هزاران فواید عطر برای روح و جسم ما است، این طب وابسته به طب سنتی است که در آرروماتراپی از طریق ماساژ و با استنشاق رایحه روغنهای معطر صورت میگیرد، ترکیبات آنها از طریق سلولهای پوستی جذب بدن میشود و باعث تسکین تنشهای عصبی خواهد شد.بهترین راه خرید آنلاین عطر و ادکلن اورجینال از فروشگاه معتبر مه استایل است.
عطر درمانی
در عطر درمانی رایحههای گوناگون، تاثیرگذار بر سلولهای عصبی مغز هستند که موجب آرامش و تسکین این سلولها شده و تاثیر شگفت انگیزی بر افسردگی و رفع آن میگذارند، برای رفع اضطراب و دلهره از رایحههایی همانند رایحه شکوفه پرتقال، هلو و برگ سوسن گزینههای مناسبی خواهند بود، روغن بابونه و گل یاس نیز میتواند اعصاب و روان شما را بعد از یک روز طولانی پرمشغله آرامش ببخشد.
مبدا استفاده از عطردرمانی
اولین استفاده از عطر برای درمان بیماریها و تزریق آرامش را میتوان در دوران مصریان باستان مشاهده کرد. آنها از رایحههای مختلف به صورت سنتی در مراسم مذهبی خود استفاده میکردند و از روغن سدر برای مومیایی کردن اجساد بهره میبردند.
در دوران شیوع طاعون، بسیاری از مردم جهت جلوگیری از انتشار این بیماری روغنهای معطر را میسوزاندند و از رایحه آن استفاده میکردند، زیرا بر این باور بودند که بوی خوش میتواند طاعون را ریشه کن کند!
[ux_latest_products columns=”4″ title=”خرید آنلاین جدیدترین عطر و ادکلن های ارجینال!”]
این مطلب را هم بخوانید:روش تهیه عطر گل محمدی
سرانجام در سال ۱۹۲۰ مطالعاتی درباره عطر درمانی انجام شد. بعد از گذشت دو سال مشخص شد که مواد معطر، نوعی فرکانس تولید میکنند که با معیار هرتز قابل اندازه گیری است و تا به امروز انرژی امواج ۷۰۰۰ نوع روغن معطر توسط پژوهشگران مورد شناسایی قرار گرفته است.
تحقیقات نشان داده است افرادی که حس بویایی خود را از دست میدهند، دچار بیماریهای روانی خواهند شد که از این میان میتوان اضطراب و افسردگی را ذکر کرد.
فواید عطردرمانی
تعدادی از روغنهای معطر گیاهی دارای خاصیت ویروسی، ضد التهاب، ضد درد، ضد افسردگی، محرک، آرام بخش، خلط آور و حتی تقویت سیستم گوارش و هاضمه هستند که در عطر درمانی میتوان از آنها استفاده کرد.
یک باور قدیمی وجود دارد که میگوید روغنهای معطر میتوانند برای تسکین درد، کاهش اضطراب و به عنوان خواب آور استفاده شود.
یکی از کاربردهای عطر درمانی در درمان افسردگی است که این روزها تعداد مبتلابان به این بیماری رو به افزایش است . توصیه میشود بیمارانی که دچار افسردگی هستند از روغنهای اسانس گل سرخ، بادرنجویه، یاسمن و یا روغن میوههایی همانند لیمو، پرتقال، سیب و یا گریپ فروت استفاده کنند مقداری از آن را روی دستمال بریزند و در فواصل مختلف از آن بهره ببرند و استشمام کنند.
حال با هم خواص دارویی برخی از رایحهها را بررسی میکنیم.
رایحه گل رز
معمولا اسانسی که از گل رز بدست میآید به این آسانیها تهیه نمیشود. بطور مثال هر ۱۲ تن برگ گل رز، ۲ کیلوگرم روغن معطر یا اسانس گل رز به ما میدهد. این اسانس با موادی مانند الکل و سایر ترکیبات مخلوط شده که به صرفهتر میشود و در ساخت عطر و ادکلن به کار میرود که درصد خلوص آن بیشتر خواهد بود.
این مطلب را هم بخوانید:روش تهیه عطر گل یاس
از بوی این گل در صنعت روانپزشکی و روان درمانی استفاده بسیار میشود زیرا این ماده یکی از آرامبخشهای گیاهی محبوب است. از فواید آن میتوان به افزایش انرژی در دوست داشتن، آرامش و بالا بردن سطح ایمنی بدن و روان اشاره کرد. این اسانس موجب جلوگیری از سقط جنین و باعث توقف خونریزی و رها شدن گرفتگی عضلات میشود.
رایحه لیمو ترش
همگی از کودکی با این رایحه آشنایی داریم زیرا رایحه لیمو ترش یکی از محبوبترین بو را بین ما ایرانیان دارد. که از ایران قدیم با آن ارتباط گرفتهایم. از این رو در عطر درمانی نیز این رایحه مورد توجه قرار میگیرد. رایحه لیمو باعث افزایش تمرکز در افراد شده و کمک به تقویت فعالیت مغزی و تحرکات ذهنی میشود. باعث ایجاد آرامش کافی در محیط کار و یا حتی منزل شده و باعث میشود و تنبلی و استرس را از ما دور میکند.
از فواید پزشکی آن میتوان به کنترل کردن فشار خون بدن، رفع استرس، درمان اسهال، کم خونی، سر درد و آسم اشاره کرد.
رایحه وانیل
همگی بر این باورند که از وانیل تنها در آشپزی میتوان استفاده کرد اما رایحه وانیل یکی از خوشبوترین رایحههای موجود در صنعت عطرسازی است، که خواص درمانی بالایی دارد. این گیاه در ماداگاسکار و اندونزی رشد میکند و برای درمان مشکلات پوستی بسیار موثر بوده. از این رو در لوازم آرایشی بهداشتی نیز به کار میرود.
در علم روانشانسی به عنوان داروی موثری تجویز میشود و موجب کاهش افسردگی در افراد خواهد شد. استشمام مقداری از رایحه وانیل باعث تقویت حس آرامش در فرد میشود. از طرفی در کاهش درد نقش مهمی ایفا میکند.
رایحه بادام درختی
از قدیم تا کنون از بادام درختی به عنوان تسکین دهنده درد نام میبردند. در صنعت عطرسازی نیز رایحه بادام به وفور یافت میشود. پس میتوان از آن برای تسکین دردهای عضلانی و سردرد بهره برد.
رایحه گل یاس
اگر دچار کم خوابی هستید و مرتب داروهای مختلفی را امتحان میکنید، باید بدانید رایحه گل یاس بهترین انتخاب برای شما در درمان کمخوابی و بیخوابی است. استشمام رایحه یاس باعث کاهش تحرک افراد در خواب شده و خواب آرامشبخشی را هدیه میکند زیرا این رایحه موجب کاهش استرس و اضطراب در بدن میشود.
رایحه فلفل سیاه
برخلاف عقاید خیلی از افراد، فلفل سیاه دارای رایحه معطری است. استشمام رایحه فلفل سیاه همان آرامشی به انسان عطا میکند که کشیدن سیگار به او میدهد. از این رو بوییدن این رایحه به کاهش تمایل فرد به سیگار کمک شایانی میکند. پس میتوان این مورد را یک خاصیت در عطر درمانی دانست.
رایحه دارچین
بوییدن رایحه شیرین دارچین در حفظ تعادل و در افزایش تعادل به ما کمک میکند. افراد پس از بوییدن این رایحه حس تعادل بیشتری را در وجود خود احساس مینمایند. رایحه دارچین میتواند خشم و عصبانیت را از ما گرفته و به جای آن احساس آرامش و راحتی به ما هدیه کند زیرا که مرکز عصبی مغز را تحریک کرده و انگیزه را در فرد افزایش میدهد.
رایحه موز
از عجیبترین عطرهای موثر در صنعت عطر درمانی میتوان به رایحه موز اشاره کرد. این رایحه بیشتر به افرادی که دارای اضافه وزن هستند و علاقه شدید به کاهش وزن دارند، توصیه میشود. زیرا استشمام رایحه موز باعث تقویت حس سیری در بدن شده و اشتها را کاهش میدهد و باعث میشود که فرد علاقه کمتری به زیادهخواری داشته باشد که یکی از رایحههای موثر در رژیم غذایی است.
با ویژگی درمانی عطرها آشنا شوید
شاید باورتان نشود اما همین عطری که برای خوشبو نگه داشتن بدن خود از آن استفاده میکنید و گاهی با حساسیت عطری مواجه میشوید، در صنعت درمانی نیز جایگاه به خصوصی دارد. کافیست با رایحههای مختلف در عطرها آشنا شوید تا بدانید چگونه و چطور میتوان از آنها در بهبود سلامتی خود استفاده کنید. در این مقاله سعی بر این بوده تا شناخت شما را درباره این رایحهها افزایش دهیم.
ممنون از این سایت خوبتون